The Daily Mile at Home

Vanuit The Daily Mile delen graag onze eenvoudige kernprincipes met alle gezinnen in België. Het is namelijk een gemakkelijke en leuke manier om fit te blijven en onze geest even te laten uitwaaien. Je kan het inbouwen als pauze tijdens de leertijd. Heerlijk om even de benen te strekken en uit te waaien om nadien terug fris aan de slag te gaan.

Lees verder

Wat is The Daily Mile?

Tot voor kort was The Daily Mile louter een initiatief binnen de schoolmuren met meer dan 1200 deelnemende basisscholen in België, waarbij kinderen elke dag 1 mijl (1,6 km) lopen of wandelen samen met hun leerkracht en klasgenootjes in de frisse buitenlucht. Het is een verfrissende pauze tussen de lessen door en het verbetert hun conditie en hun concentratievermogen en humeur gaan erop vooruit!

 

Enkele tips van onze The Daily Mile ambassadrice Tia Hellebaut om te starten

TIP 1: Start rustig! Zijn jouw kinderen het niet gewend om te lopen? Start dan rustig! Zo kan je bijvoorbeeld starten door een ‘blokje om’ te lopen of bouw stapsgewijs op naar 15 minuten (zoals lopen tot aan de boom, wandelen tot aan een bankje, lopen tot aan de vuilbak…)

TIP 2: Betrek je kinderen door ze bijvoorbeeld een looproute te laten uitstippelen.

TIP 3: Hou het leuk! Zorg dat je kind beseft dat sporten en lopen fun is. Enkele ideetjes:

  • Loop eens met je eigen playlist! Het is zalig om met jouw lievelingsmuziek in de oren te lopen! Wist je trouwens dat ons ‘Doe The Daily Mile!’ lied op YouTube en Spotify terug te vinden is?
  • Kennen jullie de wandelbingo van Ketnet al? Wedden dat jullie hem al lopend kunnen doen?
  • Loop eens naar een vriend/oma/opa/ … en steek een verrassingsbriefje in de bus.
  • Heb je een stappenteller in de buurt? Laat je kind er dan mee experimenteren. Geweldig toch om die stapjes de lucht in te zien gaan?

TIP 4: Wil je jouw kinderen uitleggen waarom een dagelijks toertje gezond is voor hen? Download dit gratis spelbord en verzamel onderweg zo veel mogelijk gezonde lichaamsdelen!

 

#DailyMileAtHome kernprincipes

Ontdek de kernprincipes

 

Overheidsrichtlijnen

De Belgische regering laat ons toe om naar buiten te gaan om te sporten, zolang we maar op een veilige afstand van anderen kunnen blijven. Verdere overheidsrichtlijnen hierover zijn hier te vinden.