10 kernprincipes

Ontdek de top tien tips van Elaine Wyllie, oud-docent en de oprichtster van The Daily Mile in het Verenigd Koninkrijk, voor het succes van The Daily Mile.

Lees verder

De 10 kernprincipes

The Daily Mile is makkelijk om te organiseren in je school. Als je de 10 kernprincipes volgt, zal je er zeker in slagen om de leerlingen op je school enthousiast te maken om elke dag te bewegen. Zelfs kinderen die anders niet houden van de turnles!

Als je deze principes volgt dan lukt het!

1 PLEZIER

The Daily Mile is geen wedstrijd. Plezier maken staat centraal. Lekker lopen of wandelen in de frisse lucht, samen met de klasgenootjes!

2 VOOR IEDEREEN

Iedereen kan meedoen met The Daily Mile. Alle leerlingen hebben er baat bij. Minder fitte of mobiele kinderen worden geholpen zodat de hele klas samen kan bewegen. Het bevordert de sfeer in de klasgroep, wat zorgt voor blije en gelukkige leerlingen.

3 WEER OF GEEN WEER

Minder mooi weer is geen belemmering voor het beweegmoment. Als het wat kouder is, trekken de kinderen gewoon een jas aan. Ze hebben sowieso veel deugd van bewegen in de buitenlucht, weer of geen weer!

4 OVERAL

The Daily Mile kan eender waar in de school plaatsvinden, zolang er maar ruimte is om te bewegen. Bij voorkeur gaan de kinderen naar buiten, in de frisse lucht.

5 SNEL

Het beweegmoment duurt maar 15 minuten. Het neemt dus niet veel tijd in beslag op een volledige schooldag. Het vergt ook geen speciale voorbereiding of uitrusting.

6 VEILIG

Het beweegmoment vindt plaats binnen de school onder toezicht van de leerkracht. Het is volledig veilig voor de kinderen.  Hier vind je een voorbeeld van een risico-inventarisatie.

7 GEWOON GAAN!

Het is niet nodig om vooraf op te warmen. Gewoon naar buiten gaan en starten maar!

8 GEEN SPECIALE KLEDIJ

De leerlingen hebben geen aangepaste sportkledij nodig. Ze bewegen gewoon in de kleren die ze op dat moment aan hebben.

9 KINDEREN BAAS

De kinderen kiezen zelf hoe ze hun Daily Mile uitvoeren. Ze mogen lopen of wandelen. Moedig hen wel aan om sowieso een stukje te lopen.

10 KEEP IT SIMPLE

Maak het niet te ingewikkeld voor de leerlingen. Gewoon even aan niks denken en lekker ontspannen. Net dit maakt het concept zo succesvol en zo houden jullie langer vol!

Het is geweldig om te zien dat initiatieven als The Daily Mile opgezet worden. Daaruit blijkt het echte leiderschap van de onderwijssector om de conditie en het cognitieve gedrag van kinderen te verbeteren en een echt verschil te maken voor scholen, leraren, ouders en de levens van jonge mensen. We weten dat stilzitten achteruit gaan is en dat de kinderen door in beweging te komen vaardigheden opbouwen waar ze de rest van hun leven voordeel van hebben.

Moev - Zet je school in beweging