Close

>Choose your region<

INEOS logo
Menu

FAQs

Misschien heb je nog vragen? Als je een vraag hebt die hieronder niet wordt beantwoord, neem dan contact op met het The Daily Mile België.

 • Wat is The Daily Mile?

  Het doel van The Daily Mile is eenvoudig – we willen kinderen fit krijgen door elke dag 15 minuten te lopen. Schoolhoofd Elaine Wyllie is met The Daily Mile gestart om het overgewicht en de slechte conditie van de kinderen op haar school aan te pakken. Het geweldige is dat deze dagelijkse oefening niet in een vast uurrooster opgenomen is. Leraren nemen hun klas mee naar buiten op een moment dat zij zelf kiezen en het duurt maar 15 minuten. Het is eenvoudig – de kinderen hoeven zich niet om te kleden, ze zijn even weg van de schoolbanken en hebben de gelegenheid naar buiten te gaan en sociale interactie te hebben in de schoolomgeving.

 • Waar kan je The Daily Mile lopen?

  Waar je maar wilt! We moedigen mensen aan hun eigen Daily Mile te organiseren op hun school of binnen hun groep. Het kan dus overal, waar je voldoende ruimte kunt vinden om veilig te lopen. We raden aan om het buiten te doen, rond een speelplaats of speelplein bijvoorbeeld. We hebben een gemakkelijk te gebruiken risico-inventarisatielijst opgesteld, zodat The Daily Mile veilig gedaan kan worden.

 • Is het veilig voor mijn kind?

  Voor The Daily Mile is alleen een open ruimte (die niet te modderig is) en toezicht van een volwassene nodig. Het wordt meestal gelopen op een speelplaats, of een pad rond het sportterein aan de school en het kan ook (afhankelijk van de omstandigheden) op een openbare plaats in de buurt plaatsvinden. Maar vergeet niet eerst de risico-inventarisatie uit te voeren. Omdat het maar 15 minuten duurt, worden kinderen niet teveel belast en ze hoeven ook niet het hele stuk te lopen. Kinderen met mobiliteitsproblemen worden ondersteund om ook volledig deel te nemen. De ervaringen en de feedback van kinderen, ouders en leraren wijzen erop dat de voordelen veel groter zijn dan eventuele bezwaren. Na een paar weken zullen je kinderen gezonder en gelukkiger zijn en zal hun concentratie in de klas verbeteren.

 • 1,5 kilometer klinkt wel erg ver voor een kind. Hoe ver is dat?

  De nadruk ligt op de tijd en niet zozeer de afstand. Het heet The Daily Mile aangezien 75% van de kinderen tussen 3 en 7 jaar en 90% van de kinderen tussen 8 en 12 jaar gemiddeld één mile of meer afleggen in één kwartier. Ze zullen niet allemaal 1,5 kilometer rennen. Sommigen lopen meer, anderen minder.

 • Is mijn kind niet te jong om The Daily Mile te lopen?

  We hebben The Daily Mile met succes opgezet vanaf de peuterleeftijd. Jonge kinderen leggen misschien geen 1,5 kilometer af, maar genieten wel van jongs af aan van de frisse lucht en beweging. Daarnaast krijgen ze al op jonge leeftijd de gezonde overtuiging dat beweging leuk is om te doen en dat het geen opgave is. Volgens artsen is The Daily Mile een geschikte inspanning voor kinderen vanaf drie jaar.

 • Kan iedereen meedoen?

  Elk kind zou moeten worden aangemoedigd mee te doen met The Daily Mile. Onze ervaring is dat zelfs kinderen die niet graag meedoen met de turnles het leuk vinden om mee te doen.

 • Verstoort dit de lessen op school niet?

  Het idee is dat The Daily Mile maar 15 minuten duurt, van het begin tot het einde. We moedigen leraren aan om The Daily Mile zo in hun lesschema in te plannen dat het hun het beste uitkomt. Maar als het makkelijker is, kan The Daily Mile natuurlijk ook elke dag op hetzelfde moment ingepland worden. Leraren gaan vaak naar buiten voor The Daily Mile wanneer ze het idee hebben dat de concentratie afneemt.

 • Worden de leerlingen niet te moe zodat hun schoolwerk eronder lijdt?

  Leerkrachten geven aan dat leerlingen door The Daily Mile niet te moe worden om hun schoolwerk te kunnen doen. Sommige leerkrachten geven zelfs aan dat leerlingen zich beter lijken te concentreren.

 • Zijn er kosten verbonden aan The Daily Mile?

  The Daily Mile is helemaal gratis, leuk meegenomen toch. We verspillen ook geen tijd aan omkleden, we staan gewoon op en gaan aan de slag. Je kan The Daily Mile lopen met je gewone schoenen.

 • Waarom zou je The Daily Mile doen met je klas?

  Bij de Daily Mile draait het om het aanmoedigen van kinderen om actiever te zijn en hen te helpen begrijpen welke voordelen fysieke en mentale gezondheid en welzijn bieden. Er is ook aangetoond dat het een effectieve manier is om overgewicht bij kinderen tegen te gaan en veel experts merken dit effect ook op.

 • Kunnen we meedoen met The Daily Mile als we niet iedere dag lopen?

  The Daily Mile gaat erom dat je structureel met jouw klas buiten even loopt. Dit kan dus ook 1, 2, 3 of 4 keer per week! Zolang je het iedere week maar een paar keer doet! Kijk gewoon wat bij jou en je klas past. Zo houd je het samen beter vol en blijft het leuk!