The Daily Mile voor jouw kind

Het doel van The Daily Mile is heel simpel: fittere kinderen door 15 minuten per dag lopen of joggen op school! Tia Hellebaut is onze grootste ambassadeur. Doet jouw kind ook mee op school?

Lees verder

Mijn kind loopt The Daily Mile op school. Hoe kan ik als ouder betrokken worden?

Als je kind The Daily Mile op school doet, kun je dit thuis ondersteunen: door hun zelfvertrouwen in het lopen te ondersteunen en door samen met hen te bewegen na schooltijd.  Volgens ouders eten en slapen de kinderen beter door The Daily Mile en worden ze vaak jonge ambassadeurs voor de fitheid van het hele gezin.

 

Wat als de school van mijn kind (nog) niet meedoet met The Daily Mile?

Als je graag wilt dat de school van je kind gaat nadenken om mee te doen aan The Daily Mile, maak ze dan attent op deze website en onze Facebook-pagina. We helpen en ondersteunen je graag om met The Daily Mile te beginnen! Zoek je meer of ander advies? Mail het team van The Daily Mile België!

Wil je weten of je school al meedoet met The Daily Mile? Controleer het hier!

 

Wat is The Daily Mile?

De kinderen lopen of wandelen met hun klasgenoten in de veilige omgeving van hun eigen speelplaats of schoolomgeving. Iedereen doet met plezier mee – het is geen turnles en het is niet competitief – en ondertussen bouwen ze aan hun conditie, relaties, vertrouwen en veerkracht.

Wanneer kinderen weer in het klaslokaal zijn, helpt het de kinderen zich te focussen en zoals elke lichamelijke activiteit vergroot het de prestaties. Belangrijk is dat het tegemoet komt aan wat een kind nodig heeft – en dat allemaal in die gouden 15 minuten – namelijk: fun, vrienden, frisse lucht, concentratie en ten slotte komt daar natuurlijk nog fitheid bij.

Flyer voor ouders

 

Fitheid – kinderen worden zich meer bewust van een gezonde levensstijl

1  Plezier – kinderen vinden het leuk om mee te doen, dit maakt The Daily Mile zo succesvol.

2   Vriendschap – kinderen gebruiken de taal van vriendschap om elkaar te steunen en vergroten zo hun sociale vaardigheden en leiderschapskwaliteiten.

3   Frisse lucht – kinderen genieten van wat ze zien en horen, en van de seizoenen.

4   Concentratie – door elke dag fysiek bezig te zijn, kunnen kinderen zich beter concentreren in de klas.

5   Fitheid – door iedere dag te lopen of te rennen kan de fitheid van kinderen vooruit gaan.