Er komt een kinderboek over The Daily Mile!

In Nederland schrijft kinderboekenschrijfster Kristine Groenhart een boek over The Daily Mile,Orsippus en de klas van Meester Ollie‘, geïnspireerd door de kinderen die ze zag lopen. Dit boek is de eerste uit een reeks.

Op zaterdag 9 november staan onze ambassadrice Tia Hellebaut, samen met kinderboekenschrijfster Kristine Groenhart en een leerkracht uit het basisonderwijs op de Boekenbeurs in Antwerpen. Er volgt een spannende dialoog over The Daily Mile, over 15 minuten lezen per dag op school en over hoe je dit best combineert. Rol je broekspijpen dus op, want stilzitten is niets voor ons, we doen samen ook een beweegtussendoortje.

Foto kinderboek

Korte inhoud van het boek:

Meester Ollie, die zelf iedere maand wel ergens een marathon loopt, is net afgestudeerd en komt met zijn allereerste job als onderwijzer voor de onrustige groep 6 van De Trimbaan te staan. Hij besluit met deze leerlingen, die niet stil kunnen zitten en onderling veel ruzie hebben, iedere dag de Daily Mile te gaan lopen of joggen. De directeur van de school vraagt zich bezorgd af of daar wel tijd voor is en of dat niet gaat stinken in de klas na afloop.