The Daily Mile verwelkomt duizendste Belgische school

De duizendste Belgische school is een feit!

The Daily Mile telt intussen meer dan duizend lagere scholen. Vorige week sloot de Vrije Gemengde Basisschool SPWe-basis Wevelgem zich bij ons aan, waardoor een nieuwe mijlpaal van duizend deelnemende scholen werd bereikt in België. En dat maakt ons natuurlijk super trots en gelukkig!

Steeds meer scholen beseffen dat onze kinderen te weinig bewegen doorheen de dag én daar wil The Daily Mile dan ook op inzetten door dagelijks een kwartiertje te lopen of te wandelen in de frisse buitenlucht. Hierdoor verbetert niet alleen de conditie, ook het concentratievermogen en het humeur van de kinderen gaan erop vooruit, ongeacht de leeftijd, vaardigheden of persoonlijke situatie van het kind. Bovendien staat plezier maken steeds centraal.

Tia loopt The Daily Mile

Duizendste school

In navolging van het project ‘One Mile a Day’, waaraan de kleuters van Basisschool SPWe-basis vorig schooljaar deelnamen, schreef sportjuf Hilde de school in voor het vernieuwde concept ‘The Daily Mile’. “Het leuke aan dit initiatief is dat het makkelijk te implementeren is en dat elke leerling van de school betrokken wordt. Kinderen leren elkaar aanmoedigen, het geeft hen de mogelijkheid om gedurende 15 minuten hun energie kwijt te kunnen, zodat ze daarna weer geconcentreerd in de klas verder kunnen werken én… het is nog eens goed voor de gezondheid ook! Aangezien we als duizendste school registreerden, krijgen we binnenkort hoog bezoek van niemand minder dan olympisch hoogspringkampioene én meter van The Daily Mile, Tia Hellebaut”, vertelt Barbara Buysschaert, trotse directrice van de school. Groot feest dus in SPWe-basis Wevelgem, want Tia Hellebaut kwam er samen met singer-songwriter en componist van het liedje van ‘The Daily Mile’, Arne Vanhaecke, alle leerlingen van de duizendste deelnemende school opwarmen voor hun ‘The Daily Mile’ op donderdag 31 januari in Wevelgem.

Huldiging 1000e TDM school

Tia Hellebaut is blij om te zien dat meer en meer scholen deelnemen aan het beweeginitiatief: “De voorbije 2 jaar hebben we met meer dan 850 scholen en 175.000 kinderen onze dagelijkse mijl gelopen onder ‘One Mile a Day’. Ik ben dan ook ontzettend trots om nu de duizendste Belgische school te mogen verwelkomen tot ‘The Daily Mile’.” Niet alleen in België lopen kinderen een kwartiertje per dag; ook in onze buurlanden en zelfs in Canada, Australië en Amerika lopen of wandelen kinderen tussen 2 en 11 jaar dagelijks een mijl.

Bewegen op school

Ook MOEV, de door de Vlaamse overheid erkende organisatie voor beweging in onderwijs, steunt het initiatief: “Leerlingen die elke dag 15 minuten bewegen met de hele klas zijn fitter, gezonder én gelukkiger”. Op www.moev.be verzamelt MOEV heel wat inspirerende bewegingsinitiatieven voor alle leerlingen op allerlei manieren en momenten. Met de sensibiliseringscampagne ‘Bewegen naar de zon’ moedigt MOEV scholen bovendien aan om te kiezen voor meer beweging en zo samen met andere scholen een actieve tocht naar de zon te ondernemen. “The Daily Mile”, alsdus MOEV, “is een mooi voorbeeld om leerlingen te laten bewegen tijdens de lessen. Meelopen met ‘The Daily Mile’ is niet alleen leuk voor de hele klas, het is ook een engagement dat echt meetelt in de geregistreerde tijd voor ‘Bewegen naar de zon’”.

Arne Vanhaecke en Tia Hellebaut warmen de leerlingen op voor hun Daily Mile

Doe ook mee met The Daily Mile!

Ook zin gekregen om met je school The Daily Mile te lopen? Registreer je school hier en doe samen met meer dan 1000 andere Belgische scholen mee!

Arne Vanhaecke zingt The Daily Mile Song!

 

Leerlingen lopen The Daily Mile